Nieuw voor het onderwijs: Windows 11 SE

Windows 11 SE is een cloud-first besturingssysteem, speciaal gebouwd voor het primair onderwijs. Onlangs onthuld door Microsoft en nu verkrijgbaar bij ITS, in combinatie met de superhandige Acer TravelMate Spin B3. 

Je kunt het zien als een opvolger van Windows 10 in S-modus, met nog betere beveiliging en betere prestaties voor leerlingen. Je kunt apps gebruiken uit een speciale Microsoft store voor educatie. Dit vraagt minder van hardware, zoals de processor en het werkgeheugen. Zo draait Windows 11 SE ook snel op een goedkopere, minder zware laptop. Doordat het systeem licht is, gaat ook de batterij van de laptop langer mee. Hiermee richt Microsoft zich op leerlingen die de hele schooldag met hun laptop willen doen, zonder hem op te hoeven laden. De laptops zijn ook lichter voor de leerlingen, maar wel robuust! Ze kunnen tegen een stootje door de stevige honinggraad structuur. Ze hebben zelfs een waterdoorlaatbaar toetsenbord. Handig als er geknoeid wordt tijdens de overblijf!

Meest gebruikte Microsoft 365-apllicaties

Windows 11 SE is geoptimaliseerd voor de meest gebruikte onderwijservaringen, inclusief Microsoft 365-applicaties. ITS kan de complete levering inclusief het nieuwe besturingssysteem verzorgen. Het op het onderwijs gerichte operating system is vooraf geladen met Microsoft 365 Office-apps, waaronder Powerpoint, Word, Excel en OneDrive. Ook zit er Microsoft Edge met ondersteuning voor Chrome-extensies op de laptops die ITS levert. 

Spin B3: covertible voor de schoolbanken

De combinatie van Windows 11 SE en de Spin B3 is bijzonder geschikt voor het onderwijs.

Windows 11 SE ondersteunt namelijk gecontroleerde app-installatie, app-start op volledig scherm (vanwege kleinere schermgrootte), verbeterde batterijduur en meer. De Spin B3 is een echte convertible voor de schoolbanken. Hij verandert in een handomdraai van tablet naar presentatiescherm en andersom. Hij heeft scharnieren ingebouwd waarmee de laptop 360 graden draaibaar is.  

Voordelige laptops

Windows 11 SE is geoptimaliseerd voor voordeligere laptops. Dit bewijzen we u met de Spin B3, die bij ITS verkrijgbaar is voor € 269,-. Het heeft een 11,6-inch Multi-Touch scherm, Intel Celeron-processors, tot 4 GB RAM en tot 64 GB interne opslag, een 720p-webcam en een batterijduur tot 12 uur. Het is ook vermeldenswaard dat deze op onderwijs gerichte laptops hoogstwaarschijnlijk alleen beschikbaar zullen zijn voor scholen en onderwijzers.

Geen Store en apps

Aangezien Windows 11 SE gericht is op het onderwijs, zijn de wensen van de gemiddelde gebruiker iets anders dan bij het reguliere Windows 11. Systemen met dit besturingssysteem hebben bijvoorbeeld geen mogelijkheid om Win32-apps van derden te installeren. De beheerder van een onderwijsinstelling heeft wel de mogelijkheid applicaties te installeren die gericht zijn op bijvoorbeeld toegankelijkheid, het afnemen van examens en het communiceren met medeleerlingen of leerkrachten. In het verlengde daarvan heeft Microsoft de virtuele store ook uitgeschakeld voor Windows 11 SE. Kortom, alles is gericht op optimaal gebruik op school.

Klik hier voor het filmpje over de Spin B3.

banner-kid.jpg

Bekijk hier de specificaties van de TravelMate Spin B3

Acer TravelMate Spin B3
Type Notebook en tablet ineen
Operating system Windows 11 SE
Processor Intel® Celeron® N4020
Intern geheugen 4GGB DDR4
Opslagcapaciteit 64GB eMMC
WIFI Intel® Wi-Fi 5 AC 9560 (2x2) 
Aantal ingebouwde luidsprekers 2
Ingebouwde microfoon en camera Ja (2 microfoons)
Beeldscherm 29,5 cm (11.6") HD Multi-Touch IPS 
Kleur Donkergrijs/zwart
Batterij 8Wh Li-ion batterij (batterijduur 12 uur).
Gewicht 1,45 kg
Breedte 295 mm
Diepte 215 mm
Hoogte 20,9 mm

Interesse in de Spin B3 met Windows 11 SE? Neem contact op met ITS!