AI-assistent Tessa helpt leerkrachten bij lesvoorbereiding

vrijdag 19 april 2024

Een gebrek aan tijd is voor veel leerkrachten een uitdaging, door de veelheid aan taken. Dankzij Tessa, de TeachAssist van Prowise, hoeven zij geen uren meer te wijden aan het maken van de lesvoorbereiding.

Kunstmatige intelligentie zal het lerarentekort niet oplossen, maar kan leerkrachten wel ondersteunen bij bepaalde taken. Een gebrek aan tijd is voor veel leerkrachten een uitdaging, door de veelheid aan taken. Dankzij Tessa, de TeachAssist van Prowise, hoeven zij geen uren meer te wijden aan het maken van de lesvoorbereiding. Dat bespaart veel tijd die gebruikt kan worden om leerlingen te verrassen met de boeiende lessen.

In twee minuten een les op maat

Tessa maakt gebruik van de kracht van generatieve AI en is een Nederlands product. Als persoonlijke assistent neemt Tessa leerkrachten in snel tempo mee door het hele proces van het maken van lessen. Daarvoor heeft zij slechts beperkte informatie nodig. Zo vraagt Tessa naar het onderwerp, de doelgroep, het gewenste aantal pagina’s en specifieke inhoudselementen. Op basis van de antwoorden ontwerpt Tessa in slechts twee minuten een lse op maat. Naast tekst en afbeeldingen kan Tessa quizzen, oefenvragen en mindmapstoevoegen aan de presentatie.

Eenvoudig en gratis

Tessa werd speciaal ontwikkeld om het voor de leerkracht zo makkelijk mogelijk te maken. Zij hebben nauwelijks IT-ervaring nodig om aan de slag te gaan met de TeachAssist. Tessa wordt de komende tijd verder geoptimaliseerd op basis van de feedback van gebruikers. Tessa is als bèta product binnen Prowise Presenter, de gratis whiteboard software van Prowise, geïntegreerd.

(Bron: Onderwijsland)