Classroom: voor klassenmanagement

woensdag 15 maart 2023

Met de Classroom managementsoftware van Impero ondersteunen leerkrachten de hele klas, in elke ICT-omgeving. ITS is dealer voor deze slimme software, die de leerkracht een volledig overzicht geeft over de digitale stappen van elke leerling. Ook biedt Classroom tools om de aandacht vast te houden. Zo blijft er meer tijd over om leerlingen individueel te begeleiden.

Gepersonaliseerd leren op elk platform

Impero Classroom is compatibel met de vijf belangrijkste besturingssystemen. Daardoor kunnen verschillende apparaten gemonitord en beheerd worden vanuit één enkel overzichtsscherm. Het is compatibel met Windows, Chrome OS, macOS en iOS. Scholen kunnen met Classroom gepersonaliseerd leren ondersteunen, ongeacht het digitale platform.

Classroom werkt op elk device

De cloud-based software werkt dus uitstekend op elk device: Windows, Chromebooks, Macs, iPads en Android. Door slimme integratie is de software ook beschikbaar via Teams. Op school, thuis of onderweg, de Classroom management software van Impero is altijd beschikbaar. Dat is waarom ITS Classroom van Impero in haar productaanbod heeft, voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs.

Leerlingen blijven gefocust

Het internet zit vol met afleidingen voor leerlingen. Met de Classroom management software van Impero is het makkelijk om bij te sturen. Leerkrachten herkennen real-time makkelijk welke leerlingen niet meer met hun taak bezig zijn en kunnen online afleidingen verwijderen. De software helpt leerlingen om gefocust te blijven op hun taak en de ondersteuning te krijgen die ze nodig hebben.

Leerkrachten blijven ‘in control’

Leerkrachten kunnen met de software een startwebsite bepalen, zodat de hele klas op hetzelfde punt begint. Met de functionaliteit van beperkt browsen houd je als leerkracht de controle. Als leerkracht kunt u live meekijken op het scherm van de leerling voor effectieve begeleiding en ondersteuning. Met een push-pin zet u een leerling vast bovenaan het overzicht van de klas, om zijn of haar scherm eenvoudiger te volgen als de leerling wat meer aandacht nodig heeft. U kunt ook een ‘meekijk watermerk’ instellen, om op Windows apparaten aan te geven dat het scherm van de leerling wordt gemonitord tijdens de les. Individueel live meekijken, berichten versturen en schermvergrendeling versterken zo de rol van elke leerkracht. En alles in een veilige omgeving.

ITS ondersteunt bij de inrichting en het beheer van de Classroom management software.
Wij de ICT, u het onderwijs!

Voordelen van Impero Classroom op een rij:

  • Stimuleert samenwerken
  • Houdt leerlingen gefocust en betrokken
  • Pakt online gedrag in realtime aan
  • Ondersteunt een gepersonaliseerde leeromgeving
  • Bespaart tijd voor de leerkracht
  • Stimuleert digitaal leren overal en op elk apparaat

Instructiefilmpjes Impero Classroom

Interesse in de klassenmanagement software? Neem contact op met ITS voor meer informatie of een demo.