De meerwaarde van Windows-apparaten voor leerlingen

dinsdag 20 april 2021

Tegenwoordig is de laptop niet meer weg te denken uit het klaslokaal. Maar welk besturingssysteem kiest u? In dit artikel kijken we naar de voordelen van het Windows 10 besturingssysteem.

Stimuleer vaardighedenonderwijs

In Windows 10 voor onderwijs zitten een aantal handige applicaties die de creativiteit van leerlingen ondersteunen. Met de Paint 3D-applicatie kunnen leerlingen zelf 3D-voorwerpen ontwerpen en invoegen in hun volgende PowerPointpresentatie. Minecraft: Education Edition stimuleert dan weer probleemoplossend denken en maakt bepaalde vakken een stuk inzichtelijker. Ook veelgebruikte applicaties zoals Adobe en AutoCAD zijn makkelijk te installeren en te gebruiken.

Een veelzijdig apparaat

Windows-apparaten zijn veelzijdige apparaten: leerlingen kunnen optimaal en productief schoolwerk maken in desktopapplicaties en ondertussen de browser gebruiken voor opzoekwerk. Met Office 365 werken ze ook in desktopapplicaties samen in de cloud. Leerlingen hoeven zich geen zorgen te maken of hun bestanden wel juist worden opgeslagen. De batterij van de meeste apparaten gaat een volledige schooldag mee. Met behulp van het touchscreen is het mogelijk om denkprocessen creatief in kaart te brengen. 

De meeste Windows-apparaten combineren de functies van een tablet met die van een laptop en worden daardoor een krachtige aanwinst voor de leerling. Met een toetsenbord dat u kan aansluiten en afnemen wanneer u wilt, worden Windows-tablets een volwaardige laptop. Dankzij Bluetooth en USB-poorten zijn de apparaten razendsnel verbonden met vrijwel alle beamers, monitoren en andere apparaten in uw school.

Inclusieve software

Meer dan 1 miljard mensen wereldwijd leven met een vorm van lichamelijke of geestelijke beperking. Daarom zijn alle functies in Windows 10 en Office 365 ontworpen zodat iedereen er optimaal gebruik van kan maken. Windows ondersteunt besturing van het apparaat met uw ogen. Een verteller kan het beeldscherm voorlezen. De automatische ondertiteling helpt slechthorende en er is een vergrootglasfunctie voor slechtziende. Ook in Office 365 is er met de insluitende lezer een enorme stap voorwaarts gemaakt om leerlingen met dyslexie te helpen.

Voorbereiding op de professionele toekomst

Windows is het meest gebruikte besturingssysteem op de arbeidsmarkt. Door op jonge leeftijd kinderen al te leren werken met Windows geeft u ze later de mogelijkheid om snel mee te kunnen. Windows leent zich ook uitstekend om andere digitale vaardigheden aan te leren, zoals computational thinking en ICT-basisvaardigheden.

Ingebouwde concentratiehulp

Concentreren is niet altijd gemakkelijk. Windows-apparaten en Office 365 zijn ontworpen om productief te zijn. Om afleiding tijdens het leren te voorkomen, is er de Concentratiehulp in Windows 10. Dit maakt het heel eenvoudig om leer- of werktijden in te stellen waarin u geen afleidende berichten ziet of alleen op voorhand gedefinieerde applicaties kunt gebruiken.

Eenvoudige administratie en beveiliging

De apparaten zijn er, maar hoe gaat u ze beheren? U kan uw Windows-apparaten eenvoudig beheren met Microsoft Intune voor educatie. Stel toepassingen aan leerlingen en leerkrachten beschikbaar zonder hun apparaten aan te raken. ITS IT-services is onderwijspartner, dus neem bij vragen gerust contact op, tel 070 320 320 0 of mail naar info@its-itservices.nl.

Ook de beveiliging van de apparaten is geregeld. Er is een uitgebreide beveiliging in Windows 10 gebouwd, inclusief beheer van mobiele apparaten, ouderlijke toegangscontrole, antivirus-, firewall- en anti-phishingtechnologieën.

Ook gebruik maken van Windows apparaten op uw school? Neem gerust contact op met ITS IT-services. Wij kijken wat het beste bij uw school past.