Gratis workshop Normenkader en ICT-risicobeheersing

dinsdag 16 april 2024

Het beschermen van persoonlijke gegevens is in het onderwijs van cruciaal belang. ITS en samenwerkingspartner Holm Security organiseren op woensdag 29 mei een gratis workshop over dit thema voor scholen in Zuid-Holland. Wel graag aanmelden.

Degelijke ICT-omgeving

Doordachte gegevensverwerking én goede gegevensbeveiliging vallen onder de verantwoordelijkheid van schoolbesturen en hun medewerkers. Het Normenkader Informatiebeveiliging en Privacy voor het Funderend Onderwijs is bedoeld om scholen te helpen met het versterken van hun informatiebeveiliging. Maar wat is goed of veilig genoeg? En hoe kunt u het aanpakken? Op woensdag 29 mei 2024 organiseren ITS en Holm Security een inspiratiesessie voor schoolbestuurders, ICT-coördinatoren, ICT-beleidsmedewerkers en medewerkers IBP (informatiebeveiligings- en privacybeleid).

Workshop ICT-risicobeheersing voor scholen in Zuid-Holland 


Datum Woensdag 29 mei
Locatie ​ITS, Nieuwstraat 6B Leidschendam
Tijden

13.30-14.00 uur inloop met koffie/thee en versnapering Afronding: rond 16.00 uur

Aanmelden voor de workshop ICT-risicobeheersing via: info@its.nl.


logo-holm-security-090424.jpg

Samenwerking ITS en Holm Security

De digitale omgeving op school moet veilig zijn. Scholen zijn soms het doelwit van cyberaanvallen. Hierdoor kunnen de gegevens van leerlingen en medewerkers op straat komen te liggen. Of kunnen de lessen niet doorgaan. Scholen kunnen de hulp van ICT-professionals inroepen om de ICT-omgeving veilig te houden. ITS is een samenwerking aangegaan met Holm Security, een bedrijf dat gespecialiseerd is in cybersecurity-oplossingen en -diensten. Samen leveren we beveiligingsoplossingen die uw organisatie helpen zich te beschermen tegen cyberdreigingen, kwetsbaarheden en risico’s in de IT-infrastructuur. Met onze gecombineerde assessments voor IT, Webapp, Cloud en Phishing voorzien we u van de informatie die nodig is om die bescherming te regelen. Uw onderwijsinstelling heeft via ITS één aanspreekpunt voor totaalinzicht in de risico’s van de IT-omgeving.

Samen sterk in weren hackers

ITS is gespecialiseerd in ICT voor onderwijsinstellingen en Holm Security is marktleider op het gebied van risico-/ kwetsbaarheidsanalyses. Holm Security kijkt vanuit het blikveld van een hacker, door het inzetten van verschillendeaanvalstechnieken Zie daar de krachtige combinatie om het funderend onderwijs in Nederland te helpen met het weren van hackers. Het is belangrijk dat scholen zich verdiepen in security van ICT en het Normenkader, omdat de digitale wereld steeds groter wordt.

Fysiek en digitaal veilig

Waar scholen vroeger nog veel informatie uit literatuur haalden en administratie nog in mappen werd opgeslagen, werken we nu met een leerlingvolgsysteem, online lesmateriaal, lessen op afstand en zijn leerlingen vooral afhankelijk van hun digitale leermiddelen. Dit zorgt ervoor dat veel persoonlijke informatie wordt opgeslagen op online bereikbare systemen. Zoals wij de fysieke veiligheid van leerlingen willen waarborgen, geldt dit ook voor de digitale persona. Wij de ICT, u het onderwijs!

Meer weten over bescherming van uw IT-infrastructuur? Neem contact op met ITS.