ITS en APS IT-diensten samen sterker

dinsdag 14 mei 2024

APS IT-diensten is dé partner voor voordelige onderwijslicenties, advies en meer op ICT-gebied. ITS is dé specialist voor technisch beheer en onderhoud van uw ICT-omgeving. Wij hebben onze samenwerking versterkt om het onderwijs allround te ondersteunen.

Voordelige onderwijslicenties

‘Wij willen scholen niet alleen een voordelige licentie aanbieden, maar ook een bijbehorende ICT-omgeving die goed en prettig werkt en blijft werken’, vertelt Jan Bakker, directeur APS IT-diensten. ‘Vandaar dat de samenwerking met ITS alleen maar voordelen biedt voor scholen.’

Eén contactpunt

Bakker: ‘Wij bieden een breed portfolio aan licenties, waaronder die voor Microsoft- en Adobe-producten, geven hierover advies en zorgen dat de omgeving veilig wordt ingericht. ITS verzorgt de hardware en het technisch beheer en onderhoud.’ ‘En andersom zien wij de IT-behoeftes op scholen en brengen dit in bij APS IT-diensten’, vertelt Stefan de Jong, sales manager ITS. ‘Denk aan pakketten voor een veilige IT-omgeving.’ Beide partners hebben ongeveer eenzelfde ‘leeftijd’ en betrokkenheid bij het onderwijs. ‘Deze krachtenbundeling zorgt dat scholen veel ICT-zaken via één gezamenlijk kanaal kunnen regelen.’ Wij de ICT, u het onderwijs!
 
Klanten van ITS kunnen bij APS IT-diensten voordelige onderwijslicenties afnemen, bijvoorbeeld voor Impero Classroom en Ekco Back-up. ITS informeert u hier graag nader over en zit ook in de Advisory Board van Impero Classroom. Wij kunnen via korte lijnen wensen vanuit het onderwijsveld inbrengen.

Impero Classroom

impero-dark-logo-nl.jpgImpero Classroom is een handig hulpmiddel voor klassenmanagement. Hiermee kunnen leerkrachten ‘meekijken’ op de schermen van de leerlingen. Impero Classroom geeft leerkrachten extra ogen en handen om hun leerlingen te begeleiden. Bekijk hier een filmpje over Impero Classroom.

Ekco Back-up

logo-ekco.jpgEkco Back-up is een gebruiksvriendelijke back-upoplossing die alle data en gegevens van medewerkers en leerlingen veiligstelt: data in Microsoft 365 (denk aan e-mail, SharePoint, OneDrive en Teams) of in Google Workspace. Zo kunnen jullie snel weer verder met werken en leren na een onverwachte gebeurtenis. Ekco borgt hiermee de continuïteit van het onderwijs. De licenties vraagt u aan bij APS IT-diensten, ITS regelt de implementatie en het beheer. Makkelijker kunnen we het niet maken!

Veilig online met APS IT-diensten en ITS

In 2027 is het zover: het IBP Normenkader gaat gelden voor scholen. Alle schoolbesturen in Nederland moeten eind 2027 voldoen aan dit normenkader. Hierin staan belangrijke normen om het onderwijs meer weerbaar te maken tegen cyberdreigingen. ITS kan in samenwerking met APS IT-diensten een uitgebreid licentieportfolio bieden, dat u in staat stelt veilige, technische maatregelen te nemen. We ondersteunen bij de juiste licentiekeuze, bij het regelen van verwerkersovereenkomsten en bij de implementatie van licenties. Zo weet u zeker dat de omgeving veilig wordt ingericht en uitgerold. Denk aan pakketten als Microsoft 365, Zivver, iBabs, LastPass en Adobe. In workshops bieden wij advies en kennisuitwisseling over het IBP Normenkader en een veilige ICT-omgeving in het algemeen. ITS bundelt dus de krachten voor veilig digitaal onderwijs, nu en in de toekomst.

Meer weten over voordelige onderwijslicenties en beveiligingsoplossingen? Neem contact op met ITS.