Opstart scholen: wij de ICT, u het onderwijs!

vrijdag 5 februari 2021

Wij de ICT, u het onderwijs! Het geldt nu des te meer. Het kabinet kondigde aan dat de basisscholen en het speciaal onderwijs vanaf 8 februari 2021 weer open gaan. Voortgezet onderwijs blijft nog wel dicht. ITS ondersteunt scholen waar mogelijk.

ITS ondersteunt de basisscholen graag bij de opstart én bij het VO het afstandsonderwijs. Het betekent dubbel werk aan de winkel voor zowel leerkrachten als ICT beleidsmedewerkers en -coördinatoren. Roosters indelen, ouders contacten en zorgen dat het netwerk en de beschikbare devices op orde zijn. Bij deze laatste zaken helpt ITS graag. 

Soepel online

Het is juist in deze tijd belangrijk dat het online delen van lesmateriaal soepel verloopt. Van leraar naar leerling en andersom. Dit kan een-op-een of voor de hele klas. ITS heeft specialisten op het gebied van Office 365 en de Google-omgeving (G Suite-omgeving).

Mocht u tegen een haperend netwerk oplopen, de wifi doet het niet of u heeft extra webcams of notebooks nodig. Schroom niet, bel ons en we helpen u direct.

Heeft u een storing of komt er technisch niet uit met uw computer? Geen stress! 

Maak een melding via de portal. Dat werkt het snelste. 
Of bel de Servicedesk van ITS IT-services: 070 301 800 0. 
Wij hebben een servicedesk met systeembeheerders, die op afstand uw computer (tijdelijk) kunnen overnemen. Zij lossen allerhande IT-zaken voor u op. 

Onderwijs van de toekomst

Gelukkig levert de coronacrisis ook ontwikkelingen op die scholen willen vasthouden. Denk aan vergaderen op afstand wat tijdbesparend werkt, of werken met een supergave touchscreen die lesmateriaal tot leven brengt. Dit brengt echter ook (technische) uitdagingen met zich mee. Heeft u wensen om uw netwerk uit te breiden, de mogelijkheden te horen van de nieuwste informatieschermen of touchscreens. Of zoekt u naar een toekomstgerichte oplossing voor digitaal lesgeven of een digitale vergaderoplossing? Onze specialisten komen graag langs of bellen via Teams om de mogelijkheden te laten zien. Zo is uw school straks klaar voor het onderwijs van de toekomst.

Bel ons via 070 320 320 0 en we kijken hoe we uw school op maat kunnen helpen!

Richtlijnen ministerie van Onderwijs

Lees hier welke richtlijnen het ministerie van Onderwijs samen met leerkrachten, scholen en bonden heeft opgesteld om de basisscholen weer veilig open te krijgen (bron RTL Nieuws).

Leren in of buiten de klas

ITS heeft allerhande devices voor leren in of buiten de klas. Laptops, Chromebooks, webcams. U noemt het, wij hebben het (bijna) allemaal!

Klik hier voor producten voor het basisonderwijs.
Klik hier voor producten voor het voortgezet onderwijs.

Is uw klas al klaar voor de toekomst? Bekijk hier het filmpje van Microsoft!