Wereldwijde tekorten en levertijden ITS

dinsdag 28 september 2021

De wereldwijde chipcrisis en het nijpende grondstoffentekort. U heeft het waarschijnlijk gehoord via het nieuws. We moeten u helaas meedelen dat dit ook consequenties kan hebben voor leveringen van ITS. We leggen u hieronder uit hoe dat komt. 

Chips zitten overal in. Informatieschernem, webcams en uiteraard ook in mobieltjes, tablets en laptops. Ze doen normaal op de vierkante millimeter onverstoorbaar hun werk. Door corona echter namen in het begin de bestellingen af, bijvoorbeeld van giganten uit de auto-industrie. Daardoor draaide de chipindustrie niet meer constant op volle toeren. Het evenwicht in die industrie is flink verstoord. Hoewel overheden miljarden steken in de chipindustrie, is de beperkende factor tijd. Achter een chipje gaat een hele keten van leveranciers schuil. Zo werkt het Nederlands ASML, de belangrijkste halfgeleidemaker, nu dag en nacht. En een nieuwe chipfabriek zet je ook niet zomaar neer, en dan heb je nog te maken met het werven van voldoende mensen. 

Toenemende vraag en schaarste

Tegelijk nam door corona de vraag naar chips enorm toe. Denk aan alle apparatuur die voor thuiswerken en onderwijs op afstand nodig is. Wij zagen ook bij ITS de vraag enorm toenemen. Daarnaast hebben we te maken met grondstoffenschaarste. Zo is de productie van kantoorapparatuur en computers afhankelijk van kritische grondstoffen, die vaak van over de grens moeten komen.  

We zetten alles op alles

ITS doet er alles aan om leveringen te bespoedigen, door goede afspraken, tijdig inkopen en voorraden aanhouden. Wij maken ons hard voor ons klantenbestand. U begrijpt echter dat wij de genoemde omstandigheden niet altijd in de hand hebben. Wij zetten alles op alles om zoveel mogelijk te voldoen aan de levertijden die u van ITS gewend bent. Mocht dat een keer niet lukken, bieden wij onze excuses aan voor het ongemak. We hopen echter op uw begrip als dit buiten onze macht ligt. 

Met vragen kunt u natuurlijk altijd een van onze specialisten bellen. En … tijdig bestellen is aan te bevelen.

Heeft u een vraag of bestelling? 
Neem gerust contact op met onze specialisten!