WiseQ koptelefoons voor betere concentratie

woensdag 14 september 2022

Klaslokalen zijn voller en er wordt meer individueel lesgegeven dan vroeger. Steeds meer kinderen gebruiken een koptelefoon in de klas om zich beter te kunnen concentreren. ITS heeft nu WiseQ leerling-koptelefoons tegen een aantrekkelijke prijs.

Kinderen krijgen zelf opdrachten en gaan daarmee zelfstandig aan de slag. In een klas met dertig kinderen wordt er dan veel van je concentratie gevraagd. Dat is niet voor ieder kind even makkelijk. Daarnaast is er steeds meer afleiding van social media, digiborden, spelletjes en andere prikkels. Zeker wanneer een kind ADHD/ADD heeft of hypersensitief is, brengt een gebrek aan concentratie veel problemen met zich mee. Maar ook andere kinderen kunnen zich vaak slecht concentreren. 

Visueel en auditief leren

Muziek en geluid stimuleren het cognitieve vermogen van de hersenen. Tijdens het luisteren communiceren beide hersenhelften meer met elkaar en wordt inkomende informatie beter verwerkt. Nieuwe leermethodes stellen kinderen in de gelegenheid om zowel visueel als auditief te leren. 

Koptelefoon als ideale buddy

Een koptelefoon is daarom de ideale buddy om een kind geconcentreerd te laten werken in de klas. Kinderen raken zo minder snel afgeleid en kunnen zich beter concentreren. Volgens scholen die koptelefoons aan hun leerlingen ter beschikking stellen, werkt het stimulerend en uit onderzoek blijkt dat het de schoolprestaties bevordert.

Gehoorschade voorkomen

ITS onderstreept de mening van partner WiseQ dat ieder kind op een veilige manier naar muziek moet kunnen luisteren om te spelen en te leren. Eén op de zeven Nederlandse kinderen van tien jaar oud heeft al gehoorschade als gevolg van verkeerd audiogebruik. Dit kan en mag niet gebeuren, vinden WiseQ en ITS. 

Veilige kinderkoptelefoons

De kinderkoptelefoons van WiseQ zijn volumeveilig afgesteld op 85/93 decibel en filteren omgevingsgeluiden met 13 decibel. Hierdoor krijgt een kind minder prikkels en raakt daardoor minder snel afgeleid. Naast veilig zijn de koptelefoons ook nog eens draadloos, gemaakt van extreem flexibel materiaal en super hip!

ITS kan de WiseQ Junior nu met korting aanbieden voor € 15,95 excl. BTW 21%. Dit kunnen wij direct aan scholen faciliteren. De koptelefoons zijn bedraad, flexibel, duurzaam, volumeveilig en dus kindveilig. En het leuke is: ze zijn te personaliseren met stickers. Superstoer en oerrr sterk!   

Interesse in de WiseQ koptelefoon? Neem contact op met ITS.