Windows 11 SE, betaalbaar en toegankelijk voor elke leerling

woensdag 16 maart 2022

Nieuw: Windows 11 SE, een besturingssysteem waarbij de cloud centraal staat en dat speciaal is ontworpen voor het onderwijs. De betaalbare en eenvoudige manier om onderwijs voor iedere leerling toegankelijk te maken.

ITS werkt samen met Acer en Microsoft om juist onderwijsinstellingen toegang te verschaffen tot Windows 11 SE. 

Cloudservices en Office

Ook legt Microsoft met Windows 11 SE meer nadruk op cloudservices, wederom om systemen binnen een geüniformeerde onderwijsomgeving te faciliteren. Er worden via het besturingssysteem automatisch back-ups gemaakt op de cloud, terwijl systeembeheerders via dezelfde route updates kunnen uitrollen. Als bijkomend voordeel wordt hiermee veel opslagruimte bespaard; waardoor de laptops goedkoper te verkrijgen zijn. 

Microsoft Office standaard bijgesloten

Nog een handige bonus van Windows 11 SE is de standaard inclusie van Office bij het besturingssysteem. Programma’s als Word, Excel en Powerpoint zijn vooraf al geïnstalleerd. 

Beschikbaarheid

Windows 11 SE is voor consumenten niet vrij verkrijgbaar als losse licentie. In tegenstelling tot Windows 11 kunnen gebruikers met Windows 11 daarnaast ook niet upgraden naar SE. Wel kunnen gebruikers Windows 11 via een licentie op een Windows 11 SE-computers installeren, al is er dan geen manier meer om de installatie terug te draaien.

Speciaal verkoopkanaal

U kunt Windows 11 SE verkrijgen door een laptop aan te schaffen waar het besturingssysteem vooraf op geïnstalleerd staat. Deze computers zijn voornamelijk via speciale kanalen voor onderwijsinstellingen verkrijgbaar. ITS is dealer voor Windows 11 SE en voorziet scholen graag van laptops met dit kersverse besturingssysteem van Microsoft.

Bekijk hier meer informatie over Windows 11 SE en de laptop die ITS met dit OS verkoopt. 

Uiteraard volgen er in de toekomst meer 11 SE-laptops. Houd onze website, nieuwsbrieven en socials in de gaten!